zondag 22 maart 2015

bomen

Onlangs hebben we de perenboom gesnoeid, zie ook hier. Ik heb het lage (gemakkelijke!) gedeelte gedaan en Manlief heeft daarna het zaagwerk gedaan en de hoge loten eruit gesnoeid. Ik heb het eindresultaat nog niet laten zien, maar hier is het dan toch:
Ik was even bang dat deze rigoreuze snoei schadelijk zou zijn voor de boom, maar kijk eens hier:De knoppen staan op springen en kunnen elk moment openbarsten! We weten niet welk ras het is, de vorige eigenaar had ook geen idee. Ik ben benieuwd of er een beetje peren aan willen komen dit jaar, we wachten het af.

In aanvulling op deze grote perenboom, hebben we ook nog een kleine variant gekocht. Het is peer Conference, een lekkere, zoete perensoort. Deze peren kun je ook in de winkel kopen, maar zelfgeteeld is natuurlijk veel smakelijker!De grote appelboom die op de tuin staat, is een moesappel (ook hiervan weten we niet welk ras), dus wilde ik er nog een handappel bij.  Het is een Rode Jonagold geworden. Een lekkere, friszure appel als aanvulling op de moesappel.


We hebben kleine, zogenaamde "patiobomen" gekocht. Deze kunnen gewoon in pot blijven staan, dus ideaal voor op ons terras. In het voorjaar, als we heerlijk van het zonnetje genieten op ons terras, kunnen we van de bloesem genieten, terwijl we in het najaar de vruchten kunnen plukken (letterlijk!!).


1 opmerking:

  1. Heerlijk al die fruitbomen, ik heb vandaag een blauwe bes erbij gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen