zaterdag 3 juni 2017

deze week in de tuin

Deze week vond ik het eigenlijk te warm om op de tuin te gaan werken, ik ben niet zo'n zomermens. Een temperatuur van zo'n 20-22°C vind ik lekker, daarboven vind ik het al snel te "heet".

Ik zag dat de Chinese kool ("granaat") ook niet zo goed tegen de warmte kan. Alle planten zijn doorgeschoten. Jammer! Volgend jaar maar weer proberen.

Ik moest natuurlijk ook de tomaten- en paprikaplanten water geven. Ze groeien goed in de kas! Ik heb nog een aantal tomaten- en paprikaplanten thuis in de woonkamer staan, maar die gaan ook binnenkort verhuizen naar de kas. Ze staan nog thuis omdat ik een tekort aan grote potten had.
Verder heb ik de eerste oogst binnen kunnen halen: sla en peulen. O ja, en 1 aardbei. Maar die heeft de foto niet gehaald...De sla ziet er fantastisch uit, helemaal geen slakkenvraat! Hij is ook erg lekker. Ik weet niet welk ras het is, want ik heb ze gekregen van iemand van de Ruilkring.

De peulen gaan nu ook heel goed. Als je de peulen er regelmatig af haalt, ik doe dat om de dag, dan blijft de plant nieuwe peulen maken. Ze zijn zo lekker, heerlijk door een roerbakgerecht, of gewoon "ouderwets" bij de wortelen.


6 opmerkingen:

 1. Chinese kool juni juli zaaien gaat veel en veel beter.
  Na het vroege spul dus!
  Emmie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt voor de tip. Ik ga ze dit weekend nog opnieuw zaaien!

   Verwijderen
 2. Ja heerlijk vanaf nu begint het oogsten! Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke moestuin blog heb je en wat goed dat je al kunt oogsten !
  Ik ben ook net begonnen met een blog.
  groeten,
  Els

  (http://www.pixelshoot.eu/indetuin)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je compliment. Ik ga snel eens op jouw blog kijken!

   Verwijderen