maandag 5 juni 2017

salade van de tuin

Van de vers geoogste peulen en sla heb ik een heerlijke salade gemaakt. Wat zat er verder allemaal in?

  • sla, vers van de tuin
  • peulen, vers van de tuin
  • ui, laatste beetje oogst van vorig jaar 
  • mais, uit een blikje
  • tomaat, van de groenteboer
  • komkommer, van de groenteboer
  • gerookte kipreepjes, van de slager
  • dressing, uit de supermarkt (volgende keer wil ik zelf een dressing gaan maken!)


De sla werd gewassen en de bladeren in kleine stukjes gescheurd (altijd scheuren en niet snijden, zo blijven de cellen intact!). De peulen werden 2 minuutjes geblancheerd en daarna onder koud water afgespoeld. Het uitje werd gesnipperd, de mais mocht ondertussen uitlekken en werd afgespoeld. De cherrytomaatjes werden in 4-en gesneden, de komkommer in kleine blokjes. Alles ging in een mooie schaal, de kipreepjes erbij en husselen maar! Daarna de dressing erover, wat de salade helemaal afmaakt. 



Dit was voor mij een heerlijke lunch, maar mocht je er een ├ęchte maaltijdsalade van willen maken, dan kun je natuurlijk nog wat macaroni of noedels koken en dat erdoor doen. Ik zou dan wat meer eiwitrijke groenten toevoegen, zoals bijvoorbeeld kidneyboontjes. 

Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen