woensdag 29 maart 2017

tomaten

Een paar weken geleden heb ik een aantal soorten tomaten voorgezaaid (zie ook hier).

De meeste zaden had ik via ruilhandel gekregen, een aantal waren nog (hele) oude zakjes, die nog altijd niet op waren. Zo had ik een zakje "Tiny Tim", waarvan de kiemkracht tot 2006 gegarandeerd was (op de één of andere manier door de strenge zaadselectie gekomen...).  Toch gewoon gezaaid, je weet maar nooit!

Dus: een zaaitray gevuld met zaai- en stekgrond en zaaien maar. Na 2 weken zag het er zo uit:De zaadjes zijn uiteindelijk allemaal opgekomen. En dan zie je dat je eigenlijk veel te dik gezaaid heb (ik kan me nooit inhouden met die kleine zaadjes...).De plantjes werden al snel te groot in de zaaitray. Ik heb ze dit weekend verspeend. Dat is toch wel een hele aanslag op die tere plantjes. Want zo zagen ze eruit direct na het verspenen, zo zielig...Je kan dan moeilijk geloven dat het allemaal nog goed met ze gaat komen.
Maar, als je dan een paar dagen later kijkt, dan zie je wat een kracht er in die kleine plantjes zit. Nu zien ze er al een stuk beter uit!
Ik hoop maar dat het de komende zomer ook zo goed zal gaan met ze en dat ze me maar veel tomaten mogen leveren!
1 opmerking:

  1. ha ja, ik had ook hele oude zaden ertussen, en die kwamen wel later boven, maar zijn nu toch goed op weg. ik hoop ook op een goed tomatenjaar.

    BeantwoordenVerwijderen