dinsdag 23 september 2014

geluk(t)!

Afgelopen zaterdag hebben we met het bestuur gesproken van de tuindersvereniging waar ik een tuin zou willen overnemen. Dit gesprek verliep heel goed en na het voldoen van de huur ben ik kandidaat-lid van deze vereniging. Aangezien er op de wachtlijst geen andere gegadigden voor de over te nemen tuin zijn, mag ik 'm overnemen. De overdracht zal a.s. zaterdag plaatsvinden. Wat een geluk!!

De voordelen ten opzichte van mijn "oude" tuin:
De tuin is een stuk groter, zo'n 220 m2 (de oude tuin was zo'n 150 m2). Op de tuin zijn een kasje en een huisje aanwezig, er is stromend water en een eigen toilet. Er mag op gas gekookt worden en er mag gebarbecued worden. De bomen mogen zo hoog groeien als ze maar willen. Dit zijn voorbeelden van dingen die op de "oude" tuin allemaal niet mochten. De bomen moesten daar op 1 maart teruggesnoeid zijn tot maximaal 2 meter. Barbecuen mocht niet, water werd uit de sloot gehaald en het toilet werd gedeeld met de overige 65 tuinierders. Wat ben ik blij dat ik over kan.

Een nadeel is wel dat ik een kwartiertje moet rijden om op de tuin te komen, bij de "oude" tuin was ik er in 2 minuten. Ach, een mens kan niet alles hebben.

Ik kan nog geen foto's laten zien, maar ik heb wel alvast een klussenlijstje gemaakt:

 • hele tuin onkruidvrij maken
 • kas opruimen/inrichten
 • huisje opruimen/inrichten
 • moestuingedeelte omspitten
 • pH-test moestuingedeelte doen
 • GENIETEN!!

4 opmerkingen:

 1. Ik ben jaloers! Zo veel ruimte en ook nog een kas!
  Heel benieuwd naar hoe het er nu bij ligt... Snel foto's?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow Leonie, super goed nieuws zeg! En wat een ruimte! leuk hoor...houd ons op de hoogte....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal volgende week foto's maken, Annemiek. Dan kun je zien waar ik zo blij van wordt!

   Verwijderen