maandag 29 september 2014

de nieuwe tuin


Afgelopen zaterdag was het dan zo ver: de overdracht van de tuin. Ik heb, na een aantal handtekeningen te hebben gezet, de sleutels van het hek van het complex en van het huisje op mijn tuin gekregen. Officieel is het nu mijn tuin! Ik ben er blij mee! 

Hieronder de eerste foto's, zodat je een indruk kunt krijgen (klik op de foto's voor een vergroting):
overzichtsfoto vanaf het centrale pad

overzichtsfoto vanaf het huisje

huisje + gereedschapskist

kasje

De tuin bestaat dus uit een huisje, een terras achter het huisje, een kasje, een stuk gazon, een stuk moestuin en diverse borders. In de borders staat eigenlijk alleen maar onkruid, dus die ga ik in het voorjaar aanpakken. Het huisje is nog wel wat werk aan, dus dat zal ook in het voorjaar gaan gebeuren. Er staan 3 bomen op de tuin: een appelboom, een pruimenboom en een perenboom. Van de appels uit de appelboom is de eerste appeltaart al gebakken. Lekker!!

De moestuin ziet er eigenlijk wel goed uit, op wat onkruid na is het helemaal leeg. Ik heb de pH gemeten en die is tegen de 7 aan, dus prima. De grond is wel heel zanderig, dus daar zal ik nog wat aan moeten doen. Wel een verademing trouwens: de tuin die ik heb opgezegd, was zware kleigrond. Bij deze tuin hoef ik het onkruidje maar bij z'n lurven te pakken en het laat z'n worteltjes al los...Dat werkt makkelijk!

1 opmerking:

  1. Dat ziet er geweldig uit zeg! Bij ons geen huisjes, bomen en kassen helaas, alleen grond voor groente :) Maar evengoed ben ik daar blij mee, maar dit bij jou is wel even wat anders, prachtig! wat zul je ervan genieten

    BeantwoordenVerwijderen