maandag 2 januari 2017

doelen januari

Allereerst wens ik iedereen een heel gelukkig nieuw jaar, met veel tuinplezier!

Dan heb ik mijzelf natuurlijk voor januari ook weer een aantal doelen gesteld, namelijk:

 • snoeien van de perenboom. Het is een oude boom die eigenlijk vreselijk in de weg staat, zo midden in het moestuingedeelte. Daarbij heeft -ie waarschijnlijk een ziekte onder de leden, zie ook dit bericht. Ik heb (nog) geen idee wat hij mankeert, daar hoop ik dit jaar achter te komen. In de tussentijd moet -ie wel weer gesnoeid worden, dus dat ga ik in januari maar eens doen. 

 • een begin maken met de border aan de voorkant. We hebben afgelopen zomer de heg verwijdert en er haagbeukjes (die uit de tuin van mijn zus kwamen) voor in de plaats gezet. Daarna is er niets meer aan de border gedaan. De bedoeling is dat er laagfruit komt te staan in deze border. Om dat te kunnen realiseren, moet al het gras en onkruid verwijderd worden en moet de grond goed bewerkt en bemest worden. 

 • De vierkante compostbakken zijn helemaal verrot, en er zitten hoogstwaarschijnlijk muizen in, dus die moeten leeggehaald worden en afgebroken worden. Meer ruimte voor het fruit!

 • opruimen van de kas. De kas is al redelijk netjes geworden, zie ook dit en dit bericht, maar het is een meer-maanden-project. Wat er nu vooral moet gebeuren, is de bodem bewerken. De zeilen en tegels moeten eruit en daarna moet ik maar eens kijken wat voor grond er onder zit. 


1 opmerking:

 1. Ik heb iets niet goed gedaan met het veranderen van mijn oude blognaam, de Fruittuin werkt niet meer en is nu geworden: https://moestuintjeaandedommel.blogspot.nl/
  hoop je daar eens te zien :)

  groetjes Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen