woensdag 5 augustus 2015

weer aan het werk....

Deze week moest ik weer voor het eerst gaan werken. In mijn geval betekent dat 8 uur achtereen op een stoel zitten. Na een actieve vakantie was mijn zitvlees niet zo duidelijk meer aanwezig, dus na een volle werkdag ben ik dinsdag 's avonds lekker naar de tuin gegaan. Lekker weer even fysiek bezig zijn.

Er werd een begin gemaakt met het schoonmaken van het peulvruchtenbed, dat wil zeggen dat het onkruid eruit getrokken werd. De erwten- en peulenplanten liet ik nog even staan, zodat de erwten en peulen die er nog aan hangen, goed kunnen drogen. Als de peulen echt helemaal droog zijn, kan het zaad eruit gehaald worden en volgend jaar weer gebruikt worden. De planten zelf knip ik af, de wortels laat ik in de grond zitten. De wortels van peulvruchten bevatten "stikstofballetjes", die goed voor de aarde zijn.

Anyway, dit was de stand van zaken na een uurtje onkruid trekken:


Je kan zien dat rechts de bonenplanten er heel goed bij staan. Dit zijn Chinese boontjes ("Miracle"), een fijne princessen- of sperzieboon die eigenlijk geen draden heeft. Vooral niet als je ze al jong oogst, zoals ik gedaan heb.


Het eerste maaltje bonen is weer binnen, lekker hoor!

Er werden ook nog een paar bietjes en pruimen geoogst. De pruimenboom had toch nog goed zijn best gedaan dit jaar, hoewel we 'm niet gesnoeid hebben vorig jaar. Een flink aantal pruimen was aangevreten door wespen, dus die hebben we links laten liggen hangen.


Al met al was dit de opbrengst van deze avond, dat wordt weer smullen!
4 opmerkingen:

 1. dat ziet er heerlijk uit! hier zo goed als geen pruimen dit jaar, zo jammer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die pruimen zien er heel zoet en lekker uit! Hoe oud is jouw boom precies?

  Gr Thom (groeifactor.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hallo Thom, leuk dat je mijn blog volgt. Ik zal op de jouwe ook eens een kijkje nemen!
   ik weet niet hoe oud mijn pruimenboom is. Ik heb deze tuin nog maar 1 jaar, maar ik zie dat de vereniging in 1984 is opgericht. Het zal me niets verbazen als deze boom er toen ook is aangeplant. Hij is dus waarschijnlijk zo'n 30 jaar oud. Groet, Leonie

   Verwijderen