woensdag 24 juni 2015

fijn...

...om zo lekker bezig te zijn in/op de tuin! Niet al te warm, lekker zonnetje, fris briesje erbij, heerlijk hoor! Ik kan daar echt wel van genieten.

Ik heb flink wat onkruid gewied tussen de knofloken en tussen de (wel) 4 (!) popcornmaisplanten. De popcornmais is wel een beetje aan het groeien, maar het gaat nog niet erg hard. Ach, dat komt vast wel goed. Nu hebben ze in ieder geval geen last meer van het, om voedingsstoffen concurrerende,  onkruid.

Verder zag ik dat de kolen het goed doen, nu er een net overheen gespannen is. Hoewel, een vogeltje heeft zich toch onder het net weten te wurmen om zo een bloemkoolplant aan te pikken.En wat ik ook nog zag:


een aardbei in mijn pruimenboom!! Hoe is dat gebeurd? Was het een vogel, was het een muis? Wie heeft dit zo achtergelaten? Ik heb het maar laten liggen, ik vond het wel grappig.

Ik kon na al het harde werken ook nog wat oogst mee naar huis nemen. Vandaag gingen er 2 rode en 2 gele uien mee, 2 kroppen sla, 3 bietjes, 3 bakjes peulen (ik had er 4 geoogst, maar 1 bakje ging naar de Tuinbuurvrouw) en 1 bakje aalbessen die ik van Tuinbuurvrouw kreeg.

Verder kon ik mijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen en werd er 1 aardappelplant (Eigenheimer) gelicht. Daar zaten best leuke aardappeltjes aan, maar een hele maaltijd halen we daar niet van af. Het zal wel een "bij-pureetje" worden. De rest van de aardappels mogen nog even doorgroeien.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten