donderdag 4 december 2014

knoflook

Ik was niet alleen veel te enthousiast met het bestellen van de winterrogge (ik kreeg 5kg geleverd, goed voor zo'n 200 m2, terwijl ik het maar ga gebruiken op zo'n 25 m2...), ook met de knoflook was ik erg enthousiast. Ik had blijkbaar 15 bollen besteld, ik had er geen rekening mee gehouden dat 1 bol bestaat uit zo'n 15-20 teentjes....

Het ras dat ik besteld heb is Messidrome, volgens de beschrijving een vrij grote, witte knoflook. Het zou een milde, zoete smaak hebben, dus "breed inzetbaar in de keuken". Lekker hoor!!


Aan de slag dan maar: het moestuingedeelte is natuurlijk nog niet klaar om de tenen in te planten, dus ik heb ze in potjes gezet. Dat was nog wel een klusje. Je begint met een paar bollen knoflook, die breek je open en selecteert de mooie teentjes.Daarna neem je een aantal potjes die je vult met (gewone) potgrond. In elk potje gaat 1 teentje. Daarna het potje afvullen met potgrond en je ziet er niets meer van...En voordat je het weet heb je een hele verzameling potjes knoflook. Dit is overigens nog maar een heel, heel klein gedeelte van wat ik uiteindelijk in potjes heb gezet.....Iemand nog knoflook nodig, volgend jaar?1 opmerking:

  1. Zo wat een berg knoflook, wel erg lekker! Ik heb alleen de rode gezet dit jaar, maar hoorde wel dat die Messidrome erg lekker is, succes!

    BeantwoordenVerwijderen