zaterdag 26 februari 2011

geen weer voor de tuin

Is eindelijk de temperatuur aan de hoge kant voor de tijd van het jaar, regent het pijpenstelen...Geen goed weer om op de tuin bezig te zijn, dus. Maar binnenshuis groeit er al van alles, klaar om buiten uitgepland te worden als het weer het wel toelaat:
bosje tomatenplanten
bak met erwtenplantjes
rode shiso

zaterdag 19 februari 2011

de ontwikkeling van een meloenzaadje

Hier een fotoverslag van de ontkieming en ontwikkeling van meloenzaadjes, gezaaid binnenshuis zo'n 2-3 weken geleden. Nu, op 19-02-2011, zijn de zaadjes tot mooie kiemplantjes uitgegroeid. Hopelijk komen er dit jaar veel meloenen aan!
nog maar net boven de grond
plantje met aarde op z'n koppie
de kiemblaadjes gaan zich ontvouwen
4 kiemplantjes in verschillende stadia

zondag 13 februari 2011

gesnoeid + gepland

Vandaag weer een paar uurtjes gemaakt op de tuin. De pruimenboom is gesnoeid en ziet er nu zo uit:
gesnoeide pruimenboom
gesnoeide pruimenboom




















Gisteren zag -ie er nog zo uit:
nog niet gesnoeide pruim




















Dat scheelt dus wel een slok op een borrel. Helaas moest-ie zo drastisch ingekort worden, want op het complex waar ik tuinier, mag de beplanting niet hoger dan 2 meter zijn.
Verder heb ik nog via een medetuinier aardbeienplanten gekregen. Dus moest ik meteen m'n oude aardbeienbed netjes maken en heb ik de nieuwe planten er direct ingezet.
voor netjes maken + nieuwe planten
na netjes maken + nieuwe planten
Een heel verschil! Laat de lente nu maar komen!

maandag 7 februari 2011

lastige kiwiplant

Een jaar of 5 geleden heb ik deze kiwiplant aangepland. Het is een tweeslachtige plant, dus man en vrouw ineen. Dit heeft als voordeel dat je maar 1 plant nodig hebt voor de bestuiving en niet per se 2 planten. Maar, in de afgelopen 5 jaar heeft deze kiwi nog niet 1x vrucht gedragen, sterker nog: hij heeft nog nooit gebloeid. Hij groeit ook erg slecht, hoewel -ie wel in vruchtbare kleigrond staat. Ik had alle hoop al opgegeven, maar ik zag dat deze week dat er wel al nieuwe takken gegroeid zijn. Ik zal 'm toch nog maar even laten staan. En als er mensen zijn met tips over kiwiplanten, dan hoor ik dat graag.
kiwiplant
close up nieuwe scheut














close up nieuwe scheut kiwiplant

zondag 6 februari 2011

gesnoeid

Hoewel het vandaag erg hard waaide, was het niet koud buiten. De temperatuur was zo'n 10 graden. Goed weer om eens wat werk te verzetten, dus. Ik heb flink gesnoeid op de tuin. Helaas heb ik nog niet alles kunnen doen, de pruimenboom en 2 perenboompjes moeten nog. Maar dat zal vast deze week nog wel lukken. Hier wat voor- en nafoto's:

pruimenboom + wilgenboompjes

pruimenboom + gesnoeide wilgjes

rozenstruikje

rozenstruikje met gesnoeide takken



















aalbessenstruik

dezelfde struik met pukkels



















gesnoeide aalbessenstruik zonder rode pukkels

dinsdag 1 februari 2011

nog te doen: mest

Dit is de enorme mesthoop die eind oktober op mijn tuin bezorgd is. Deze mesthoop moet nog verspreid worden over de tuin. Een mooi klusje voor als het iets warmer is buiten,misschien aan het eind van de week.
mesthoop