dinsdag 24 januari 2012

nieuw tuinjaar begonnen!

Het is eind januari, een nieuw tuinjaar is begonnen!
Eigenlijk begon dat nieuwe tuinjaar in oktober al, toen een kennis van mij (tuinontwerper van beroep) mij een tuintekening overhandigde voor een nieuw ontwerp van mijn moestuin. Het is de bedoeling dat in de loop van dit tuinjaar de tuin een geweldige metamorfose ondergaat, waardoor het voor mij een stuk makkelijker wordt om de tuin goed bij te houden.
Samen met mijn man heb ik vorige week, toen het zo hard waaide, een wilgenboom omgezaagd/omgehakt. Er moeten er nu nog zo'n 4 uit. Het waren paastakken die ik jaren geleden in de grond had gestopt. Vrolijk waren ze gaan groeien tot het nu volledige bomen waren geworden. In de "nieuwe" tuin is daar geen plaats meer voor, dus ze moeten wijken.
Ook ga ik nog 2 appelboompjes uit de tuin halen, want ze geven eigenlijk al jaren geen appels meer en zitten elk jaar weer onder de luis. Ze zullen moeten gaan...
Verder kan ik natuurlijk weer beginnen met onkruid wieden, alvast thuis wat planten voorzaaien (tuinbonen, erwten, peulen, paprika, pepers) zodat als het lekker weer buiten is, ze direct naar buiten kunnen.

Nu al genoeg te doen en genoeg plannen voor het komende tuinjaar. Ik heb er weer zin in!