woensdag 20 april 2016

het gaat snel....

Met dit weer, een lekker warm zonnetje en van tijd tot tijd een goede regenbui, zie je de natuur gewoon ontploffen. Het gaat zo snel, dat ze het zelf niet eens bij kan houden.

Kijk bijvoorbeeld naar deze bloemstengel van een akelei op de tuin. Vorige week was er nog helemaal niets, en nu: wel een halve meter hoog!


Even de bloesem vergelijken van het perenboompje in pot. Vorige week:


En nu:


Dat zeg ik: ontploft!

Dan nog een foto van een andere bloem....Vorig jaar had ik een leuk bollenpakket gepoot, zie ook dit bericht. Er is niet veel meer van over. De enige bloem die is opgekomen, is deze tulp "Carnaval de Rio".


Geen idee waar het aan ligt dat alle andere bollen niet zijn opgekomen. Er is met dit stukje grond niets bijzonders gebeurd. Wel jammer. Nou ja, dan zal ik maar extra hard van deze genieten!



zaterdag 2 april 2016

eindelijk weer voor de tuin!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik een "goed-weer-tuinierder" ben. Als het hard waait of regent, dan zul je mij niet zo snel op de tuin vinden. En wat een ellende dit jaar: tot eind maart was het slecht weer (voor mij dan, he). Gelukkig gaat het weer nu de goede kant op.
En dus is het nu toch écht weer én tijd voor de tuin!

Ik zag dat ik vorig jaar een bolletje knoflook was vergeten te oogsten. De teentjes zijn in de winter uitgegroeid tot nieuwe plantjes. Ik heb ze even apart in potjes gezet, totdat ze naar hun definitieve plekje in de tuin kunnen verhuizen.







Verder heb ik het terras van onkruid ontdaan en een coniferenhaag gesnoeid. Niet zo spectaculair dus, en ook geen foto's van gemaakt.