woensdag 24 juni 2015

fijn...

...om zo lekker bezig te zijn in/op de tuin! Niet al te warm, lekker zonnetje, fris briesje erbij, heerlijk hoor! Ik kan daar echt wel van genieten.

Ik heb flink wat onkruid gewied tussen de knofloken en tussen de (wel) 4 (!) popcornmaisplanten. De popcornmais is wel een beetje aan het groeien, maar het gaat nog niet erg hard. Ach, dat komt vast wel goed. Nu hebben ze in ieder geval geen last meer van het, om voedingsstoffen concurrerende,  onkruid.

Verder zag ik dat de kolen het goed doen, nu er een net overheen gespannen is. Hoewel, een vogeltje heeft zich toch onder het net weten te wurmen om zo een bloemkoolplant aan te pikken.



En wat ik ook nog zag:


een aardbei in mijn pruimenboom!! Hoe is dat gebeurd? Was het een vogel, was het een muis? Wie heeft dit zo achtergelaten? Ik heb het maar laten liggen, ik vond het wel grappig.

Ik kon na al het harde werken ook nog wat oogst mee naar huis nemen. Vandaag gingen er 2 rode en 2 gele uien mee, 2 kroppen sla, 3 bietjes, 3 bakjes peulen (ik had er 4 geoogst, maar 1 bakje ging naar de Tuinbuurvrouw) en 1 bakje aalbessen die ik van Tuinbuurvrouw kreeg.





Verder kon ik mijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen en werd er 1 aardappelplant (Eigenheimer) gelicht. Daar zaten best leuke aardappeltjes aan, maar een hele maaltijd halen we daar niet van af. Het zal wel een "bij-pureetje" worden. De rest van de aardappels mogen nog even doorgroeien.




vrijdag 19 juni 2015

fotorondje (2)

Behalve een rechter kant van de moestuin, is er natuurlijk ook een linker kant. Kijk, hier is-ie:



Je ziet een heel open vak, dat is bestemd voor de sperzieboontjes die ik thuis heb voorgezaaid. Komende week ga ik ze uitplanten, dus dan staat het hier vol.

Tegen het hekje staan erwtjes "Marktveroveraar" en "Kelvedon Wonder", ertussen wat capucijners "Désirée" en links de peulen "Vroege Hendriks".



Het hekje van Manlief kun je al bijna niet meer zien...

Verder is de linker kant bestemd voor aardappels "Bildtstar" en "Eigenheimers". En daarmee is de linker kant alweer vol!


In het midden van de tuin staat natuurlijk nog wel de perenboom, hier zie je 'm:


En daar komen al aardig wat peertjes aan, dat wordt lekker smullen over een paar maandjes.




zondag 14 juni 2015

fotorondje (1)

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik hier een blogje plaatste. Laten we het erop houden dat ik druk bezig was in de moestuin.

Dit blogje gebruik ik dan maar even om een rondje tuin te laten zien. We gaan eerst langs het rechter gedeelte van de moestuin. Daar vinden we van alles: bladgroenten, ui, knoflook, biet, wortel en wat koolgewassen. De kolen zijn hier terecht gekomen in verband met ruimtegebrek. Eigenlijk horen ze helemaal niet tussen de ui, snijbiet en wortels. Volgend jaar gaat het anders!

overzicht rechter gedeelte moestuin

Bladgroenten: sla, rucola, andijvie
kolen onder een net en een rijtje snijbiet (kolen later pas hier uitgepland in verband met ruimte-gebrek)
rijtje bietjes
rijtje worteltjes met links knoflook en rechts ui "Stuttgarter Riessen"

ui met onkruid :(