zondag 30 maart 2014

pruimenbloesem

Ik had een paar weken geleden de pruimenboom flink teruggesnoeid. Eigenlijk zo sterk (voor mijn gevoel), dat ik begon te twijfelen of het nog wel goed zou komen en of we in 2014 wel pruimen zouden kunnen oogsten.

Als je onderstaande foto's bekijkt, kun je zien dat het wel degelijk goed gaat komen. 2014 wordt een goed pruimenjaar!

pruimenbloesem 2014
pruimenbloesem 2014

pruimenbloesem 2014


vrijdag 28 maart 2014

hard gewerkt

Zoals in het vorige blogje gezegd, ben ik vandaag op de tuin geweest. Het was fantastisch weer: zo'n 18°C-19°C, weinig wind en veel zon. Goed weer om eens flink aan de slag te gaan.

Ik ben bezig geweest op een stuk grond die volledig dicht was geslagen, omdat ik er (schaam, schaam) al veel te lang niets mee gedaan had. Dit jaar wil ik het stuk wel weer gebruiken, dus ik moest wel even aan de slag.

Dit is een voor-foto:


Ik ben flink met de hak aan de slag gegaan om de grond los te maken en daarna heb ik er compost overheen gegooid. Helaas niet zoveel als ik zou willen, maar ik had even niet meer in voorraad. Daarna de compost besproeid, in de hoop dat allerlei kleine beestjes uit de diepe klei omhoog komen om de compost onder te werken.

Dit is de foto aan het eind van de middag:


Je kan zien dat ik wel wat meters gemaakt heb, maar dat er ook nog wel wat meters te gaan zijn. Gelukkig wordt het dit weekend goed weer en heb ik alle kans om dit stuk grond af te kunnen maken. Wordt vervolgd...

woensdag 26 maart 2014

opgepot

Vandaag heb ik weer een aantal planten (of: plantjes!) van een grotere pot voorzien. Het gaat over zaailingen die ik een paar weken geleden gezaaid heb van de paprika "California Wonder". Dit is eigenlijk een gewone paprika zoals je in de winkels vindt. Altijd goed, dus!
zaailing paprika "California Wonder"

Verder heb ik Japanse bladmosterd en nog tomaten "Marmande" verpot.
zaailingen Japanse bladmosterd

Vrijdag ga ik weer eens even op de tuin kijken (en werken!). In verband met tijdgebrek ben ik daar al ruim een week niet meer geweest. En dat terwijl alles met dit weer heel hard groeit, vooral het onkruid. Ik ben benieuwd wat ik aan ga treffen...

zaailing tomaat "Marmande"

maandag 3 maart 2014

tomaat-zaailingen

Een paar weken geleden heb ik o.a. tomaat gezaaid in zaaibakjes. Deze staan op een tafeltje bij de verwarming. En ze hebben het naar hun zin:

tomaat Tiny Tim


tomaat Minibel

Zoals je kunt zien, hebben ze al 2 echte blaadjes. Dat betekent dat ze binnenkort in een ander potje worden opgepot. Ook gaan ze iets kouder staan, zodat het geen lange, slungelige en slappe planten worden. Hoe sterker, hoe beter!

Ik kan me nu al verheugen op een heerlijke tomatensalade in de zomer!!