vrijdag 28 juni 2013

papavers!

Gisteravond heb ik maar eens foto's gemaakt van de papavers op mijn moestuintje. Ik vind ze mooi!! PS: klik op de foto voor een vergroting...


papaver staat op springen!







































roze papaver

















roze papaver

woensdag 26 juni 2013

oogsten maar!

Omdat ik de laatste tijd zoveel op de tuin ben, heb ik niet zoveel tijd om te bloggen. Maar hier dan toch weer een update. Vandaag veel onkruid gewied en aardbeien geoogst!!

aardbeien


















Helaas zijn ze alweer op, ik heb ze gedeeld met dochterlief. We hebben ze als toetje gegeten, zij met chocolademousse en ik met vanilleyoghurt. Ze waren lekker! Gelukkig hangen er nog meer aan de planten.

Verder ook nog erwtjes geoogst. Dit haalde ik van de planten af:

erwten in dop


















Het zijn 2 soorten door elkaar, namelijk Marktveroveraar (de wat grotere peulen) en Eminent (de wat kleinere, donkerder peulen). Mijn voorkeur gaat uit naar Marktveroveraar, deze erwten zijn iets zoeter dan de Eminent.

maandag 17 juni 2013

rode kool in de zomer

Vorig jaar had ik nog laat wat rode koolplantjes gekocht met het idee dat als ze nog verkocht worden, ze ook nog wel (dat jaar) geoogst konden worden. Eh, nou nee dus. Het waren nog ielige plantjes toen de vorst aanbrak. Ik heb de planten gewoon laten staan (eigenlijk ook een beetje vergeten) en nu blijkt dat ze het nog heel goed doen. Ze hebben de vorst overleefd en ik denk dat ik over 2 maanden heerlijke rode kool kan oogsten.

rode kool







































rode kool